Lasit

Tuotevalikoimaamme kuuluvat kaikki tasolasista valmistettavat tuotteet
Valmistamme mm. Lasihyllyt, Lasiovet, Lasiseinät, Ikkunalasit, Peilit, Eristyslasit, Pöydänkannet, Autojen- ja koneiden lasit, Laminoidut lasit, Karkaistut lasit, Tulenkestävät lasit
 
Valmistamme lasit aina mittatilaustyönä.
Kirkasta tasolasia on saatavilla 2-15 mm paksuuksina,

Sävylasit (Auringonsuojalasit)

Sävylaseilla tarkoitetaan läpivärjättyä tasolasia. Niillä on näyttävän ulkonäkönsä lisäksi muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia: ikkunoissa se estävät haitallista UV-säteilyä tunkeutumasta kotiisi.  Sävylaseja on saatavana sekä harmaana "savulasina" että ruskean sävyisenä "pronssilasina" 4mm, 6mm ja 8mm paksuisina

Kuviolasit (Koristelasit)

Kuviolaseissa on kohokuvioitu pinta, valmistetaan valssaamalla kuumaan lasipintaan valmistuksen yhteydessä. Niitä on saatavissa monina eri kuvioina, enemmän tai vähemmän läpikuultavina. Kuviolaseja käytetään yleisesti esimerkiksi ovissa, kalusteissa ja suihkuseinissä antamaan näkösuojaa ja yksilöllisyyttä. Kuviolaseja voidaan käsitellä tasolasin tapaan ja niiden käyttö on mahdollista myös eristyslasielementeissä. Varastostamme löytyy laaja valikoima erilaisia kuviolaseja.

Etsattu lasi (maitolasi/satiinilasi)

Etsattu lasi on yksi sisustuksen kuumimmista trendeistä. Se on läpikuultavaa ja sillä on erittäin korkea valonläpäisy. Etsattu lasi syntyy hapottamalla kirkasta lasia. Tämän tekniikan ansiosta lasi pysyy helppohoitoisena.
Kirkasta (valkoista) etsattua lasia on saatavissa 4mm, 6mm, 8mm, ja 10mm paksuisena.
Muita värivaihtoehtoja on tarjolla sininen ja vihreä (4mm).

Taustamaalatut lasit

Taustamaalattua lasia käytetään yleisesti sisustuksessa, muun muassa kalusteovissa, liukuovissa ja kaapistojen välitiloissa. Lasi on läpinäkymätön.
Varastossamme seuraavat sävyt: Harmaa, Valkoinen, Musta, Punainen, Sininen

Turvalasit

Laminoitu lasi koostuu kahdesta lasista, joiden välissä on polyvinyyliburyraalikalvo. Laminoidu lasi on turvallista; Vaikka lasin kestävyys ei laminoimalla lisäänny, antaa laminoitu lasi suojan vielä rikkouduttuaankin, sillä lasisirpaleet pysyvät kiinni elastisessa kalvossa.

Karkaistussa lasissa on 5-kertainen iskunkestävyys karkaisemattomaan lasiin nähden.
Se kestää myös paremmin kuumuutta. Karkaistu lasi valmistetaan lämmittämällä lasi ensin 600o-650oC, jonka jälkeen se jäähdytetään nopeasti ja pintaosaan jää pysyvä jännitys.
Luonnollisesti karkaistukin lasi voi rikkoutua. Tällöin se murenee pieniksi muruiksi, joilla ei ole tavalliselle ominaista leikkaavan terävää reunaa. Karkaisu ei muuta lasin valonläpäisyä eikä läpinäkyvyyttä.

Lähes kaikkia laseja voidaan karkaista lukuun ottamatta peiliä ja taustamaalattuja laseja. Näistä voidaan tehdä turvallisia taakse liimattavalla turvakalvolla.

Eristyslasit (lämpölasit)

Eristyslasi on lasielementti, jossa kaksi tai useampia lasilevyjä on liitetty ilmatiiviisti toisiinsa

pitäen kosteuden välitilan ulkopuolella. Lasien välitiloissa voidaan ilman asemesta käyttää myös muita kaasuja, kuten argonia, parantamaan lasin lämmön- tai ääneneristävyyttä. Lämmöneristävyyttä voidaan parantaa myös käyttämällä selektiivilasia.

Eristyslaseihin käytettävissä on kaikki lasimallistomme lasivaihtoehdot. Viime aikoina suuren suosion ovat saavuttaneet elementit, joihin liitetään kaiverrettu lasi. Kaiverrus eristyslasielementissä lisää rakennuksen persoonallisuutta ja voi yhdistää sisustuksessa käytetyt kuviot myös julkisivuun. Valmistamme eristyslasit mittatilaustyönä.

Palolasit

Palonsuojalasin valinnan määrää paloluokitus. Rautalankavahvisteinen lasi joko pintahionnalla tai ilman kuuluu paloluokkaan E30. Erilaiset silikaattigeelilasit täyttävät vaatimukset aina paloluokkaan EI 120 asti.

Erikoislasit

Keraaminen eli tulenkestävä lasi - Käytetään mm. takkojen ja kiukaiden luukuissa

Piilopeili mahdollistaa lasin läpinäkemisen ainoastaan toiselta puolelta, mikäli valaistusolosuhteet tarkkailtavan ja tarkkailijan välillä ovat vähintään 7:1.

Taululasi on 2mm paksua heijastamatonta mattalasia.

Erikoiskirkkaasta lasista on poistettu rauta oksideja. Rauta aiheuttaa tavallisessa lasissa viherrystä ja rautaoksidivapaassa lasissa on viherrys siis vähennetty minimiin.

Alla kuva tavallisen lasin ja rautaoksidivapaa lasin erosta.

Tavallinen lasi ja Rautaoksidivapaa lasi